Vi har en skolskog, knappt 1 km från skolan. Dit kan vi gå eller cykla. Vi har fått cyklar skänkta till skolan. De gör vi fina på tekniktimmarna och så kan vi använda dem, t.ex. när vi ska till skolskogen.

Vi har registrerat vår skolskog på skogen i skolan.

Det bästa med våran skolskog!: Den är vackert placerad med sjö, berg, lövskog och barrskog...man kan göra mycket där...träden är så olika...det finns mycket olika djur där...det är så skönt i skogen...man kan cykla dit...vi kan laga mat och grilla där...vi har byggt allt själva...det är gott med pinnbröd...

Här lagar vi mat i skogen. Vi har naturgrupper där vi integrerar förskolan, lågstadiet och mellanstadiet.

En elev i årskurs 6 är som regel ledare för gruppen.

framme i skolskogen genom granplanteringen klättring

Framme i gläntan.                             Genom granplanteringen.                     Klättring.

vår lägereld Allemansrätten stubbegubbe

Vi har byggt eldstad själva!                     Trädgubbe med Allemansrätten.         En Stubbegubbe!

Heldag i skolskogen!

Ja, nästan i alla fall.
Torsdagen den 8/10 var hela 1-6:an och ett par barn från förskolan till Skolskogen.
Treorna, förskolebarnen och Gunilla gick dit redan lektion två och började att elda.
Ettan och tvåan kom på fruktrasten med Monica. Vi lekte och åt frukt. Är man ute så är det gott att grilla, därför grillade många sin frukt!

Efter fruktrasten kom mellanstadiet och Cissi cyklande till Skolskogen. De bjöd oss alla på varm nyponsoppa, pinnbröd och grillad korv.

Vi pysslade lite och lekte i vår skolskog hela dagen. Vi gick och cyklade tillbaka till skolan lagom till skolans slut.

Signebyns Skolskog
Vår fina skolskogenskylt!

Grillar äpplen Leker
Fruktstund vid brasan.                      Lek i skolskogen
Grillat äpple är gott!

Värmer sig vid elden Nyponsoppa
Brasan är skön att värma sig vid.      Här kokas det vatten till nyponsoppa
på trangiakök.

Rullar pinnbröd Sågar
Killarna rullar pinnbröd.                    Här sågas det.

Målar Grillar
Färgen på "Röde orm" behövdes        Här grillar vi pinnbröd.
bättras på.

Pinnbröd